Google+

Te weinig slaap maakt onaantrekkelijker

Te weinig slaap maakt onaantrekkelijker volgens een Zweeds onderzoek dat werd besproken op de ergogenics website.

Op de website staat het volgend:
“Onderzoekers van het Zweedse Karolinska Institutet hebben dit bewezen met een experiment waarin ze jongvolwassenen een nacht te weinig en daarna een nacht helemaal niet lieten slapen.

De onderzoekers gebruikten 23 gezonde mannen en vrouwen van 18-31 jaar. Eerst mochten die slechts 5 uur slapen, en daarna moesten ze nog eens 31 uur achter elkaar opblijven.

Op dat moment namen de onderzoekers een foto van hun gezicht. Die foto lieten de Zweden zien aan een panel van 65 studenten, dat van elk gezicht moest aangeven hoe aantrekkelijk, gezond of moe het eruit zag.

De onderzoekers maakten ook een foto van de 23 mannen en vrouwen als die voldoende hadden geslapen. Ook die foto legden ze voor aan het panel. In totaal kreeg het panel dus 46 foto’s onder ogen.

Het slaapgebrek maakte dat de proefpersonen er volgens het panel vermoeider en ongezonder uitzagen en werden de proefpersonen onaantrekkelijker.

De onderzoekers denken dat de voorkeur voor uitgeslapen gezicht is ontstaan in het evolutieproces. Mensen die goed slapen zijn gezonder, en hun kinderen zijn dus sterker.”

Je kunt het volledige artikel lezen op ergogenicsWil jij je slaapproblemen snel achter je laten? Ga dan naar………


Klik nu hier
voor doorslaapproblemen oplossingen


Pak je Slaapproblemen aan home About Contact Privacybeleid Sitemap meer informatie
Moeite met slapen