Google+

40 procent van de Nederlanders slaapt te weinig

40 procent van de Nederlanders slaapt te weinig
U een enquête onder ruim driehonderd bezoekers van GezondheidsNet.nl. blijkt dat bijna 40 procent van de Nederlanders vindt dat hij te weinig slaapt.

Daarbij ligt meer dan de helft af en toe wakker.

19 procent ervaart regelmatig slaapproblemen en 13 procent zelfs dagelijks.
40 procent van de Nederlanders slaapt te weinig
De problemen zorgen ervoor dat slechts 21 procent dagelijks uitgerust wakker wordt. Van de ondervraagden geeft 12 procent aan nooit uitgerust wakker te worden.

Wakker
Een toiletbezoek is bij bijna de helft van de ondervraagden de boosdoener voor een onderbroken nachtrust. Ook een snurkende of onrustige partner, zorgen en lichamelijke klachten houden mensen wakker. Een op de vijf kan niet aangeven wat de reden is van zijn slaapprobleem.

Inslapen
De meeste ondervraagden vallen vrijwel direct in slaap. Een kwart heeft echter meer dan een half uur nodig om in slaap te vallen. Om in slaap te vallen doet het merendeel van hen niets. Sommige vermijden bepaalde voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld cafeïne (18 procent) of doen ontspanningsoefeningen (14 procent).

Ook als het in slaap vallen echt niet lukt, doet 34 procent van de ondervraagden niets. Anderen gaan liggen woelen, lezen of televisie kijken of uit bed. Slechts 13 procent gebruikt dan een slaapmiddel. In 7 procent van de gevallen is dit op doktersvoorschrift.

Je kunt het volledige artikel lezen op nu.nl

Wil jij je slaapproblemen snel achter je laten? Ga dan naar………


Klik nu hier
voor doorslaapproblemen oplossingen


Pak je Slaapproblemen aan home About Contact 40 procent van de Nederlanders slaapt te weinig Disclaimer Privacybeleid Sitemap > meer informatie